Fibergrass Kunstgras Plaatsen

KUNSTGRAS

Omdat genieten leuker is dan maaien

In 8 stappen kunstgras plaatsen

Met kunstgras in uw tuin geniet u jarenlang van een frisgroen gazon met een minimum aan werk. Wel is het uitermate belangrijk dat kunstgras plaatsen correct gebeurt. Om kunstgras te kunnen plaatsen is er een vlakke, stabiele en waterdoorlatende ondergrond nodig. De beste oplossing als ondergrond voor kunstgras is stabilisé, maar dit hoeft niet altijd. Het grote voordeel aan een stabilisé ondergrond is dat de plaatsing van uw kunstgras vlot gebeurt en onkruid en mollen hier weinig tot geen kans meer krijgen. Fibergrass werkt eveneens samen met bekwame, gecertificeerde tuinmannen. Zo kunnen wij regelen dat uw kunstgras op de beste manier wordt geplaatst!

Kunstgras plaatsen service

STAP 1 Natuurlijk gras verwijderen

Verwijder het oude natuurlijke gras of de oude beplanting op de plaats waar u uw nieuwe gazon geïnstalleerd wilt hebben. Minimaal 10 tot 15 cm afgraven.

Gras verwijderen en kunstgras plaatsen stappenplan

STAP 2 opvoeren met gestabiliseerd zand

Zorg steeds voor een vlakke ondergrond. Houten kader (balken 6x4 cm in afrormosia) monteren net onder de rand van de aanpalende zone. Vul het houten kader op met min. 10 cm stabilisé als onderlaag. Deze verdicht de ondergrond uitstekend en is waterdoorlatend. Er kan ook gewerkt worden met 10 à 15 cm aanvulzand (zavel).

Kunstgras ondergrond egaliseren

STAP 3 ondergrond egaliseren

De nieuw aangebrachte ondergrond goed uitvlakken en aantrillen tot tegen de balken. Dit is zeer belangrijk, omdat het kunstgras zich steeds vormt naar de ondergrond.

Shockpads en drukverdeelhoek kunstgras plaatsen

STAP 4 plaatsen shockpads / drukverdeelhoek

Plaats het drukverdeeldoek met overlappingen van een tiental cm los op de ondergrond. Of plaats shockpads over de volledige oppervlakte voor een zachter loopgevoel. Rol vervolgens het kunstgras uit en trek eventuele plooien recht.

Kunstgras op maat gesneden

STAP 5 kunstgras op maat snijden

Rol het kunstgras uit zodat u aan het begin en einde van de oppervlakte +/- 3 cm overhoudt. Houd er rekening mee dat alle vezels in éénzelfde vezelrichting liggen. De vezelrichting kan het beste worden gelegd in de richting van waaruit men het meest naar de tuin kijkt. Trek het kunstgras aan om plooien te voorkomen. Snij daarna het gras op maat d.m.v. een stevig, scherp mes (bijv. Stanley mes).

Nepgras in tuin plaatsen

STAP 6 het kunstgras plaatsen

Plaats onder de naden een lijmband, breng de lijm aan op de lijmband en druk de naden stevig aan. Zo wordt de duurzaamheid van uw kunstgras verlengd en wordt er gegarandeerd dat naden gedurende de gehele levensduur van het kunstgras aan elkaar verbonden blijven.

Nepgras kunstgrasstroken lijmen in tuin

STAP 7 de grasstroken aan elkaar lijmen

Zet de randen van het gras vast langs de buitenrand. Bevestig deze op het houten kader en schroef het gras daarop vast met zelftrekkende inox vijzen + kleine rondel of inox nagels.

Kunstgrasmat leggen in tuin

STAP 8 kunstgras invegen met kwartszand

Strooi het kunstgras volledig in met kwartszand en borstel het tegen de richting in met een harde borstel, hierdoor gaan de vezels mooi rechtop staan. Een borstelmachine kan ook gebruikt worden.

Als u kiest voor Fibergrass, kiest u voor kwaliteit.

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN