Kunstgras Kennis

KUNSTGRAS

Omdat genieten leuker is dan maaien

Wat u van en over kunstgras moet weten

Er kan soms wat onduidelijkheid zijn over de kenmerken van kunstgras, waar vooroordelen op volgen. Wij willen u graag zo goed mogelijk inlichten over kunstgras en eventuele twijfels wegnemen. Daarom hebben we voor u de grootste onjuiste vooroordelen op een rijtje gezet.

Fibergrass kunstgras kennis
KUNSTGRASFEITEN

Kunstgras van hoge kwaliteit is gemaakt van garens (grashalmen) van polypropyleen (PP) en polyetheen (PE) of polyamide, zodat het een zeer hoge UV-bestendigheid en kleurechtheid heeft en het gecertificeerd is op het ONTBREKEN van zware metalen, zink, lood, weekmakers of andere giftige stoffen in het kunstgras (inclusief 10 jaar garantie op UV-invloeden en 35 jaar plus levensduur).

De backing van kwaliteitsgras is gemaakt van latex en dit is uiteraard wat Fibergrass enkel gebruikt. Latex-backing is milieuvriendelijk in de productie – evenals in de toepassing. Doorslaggevend is ook het dragermateriaal waar de garens (grashalmen) worden ingebracht. In plaats van latex-backing zijn er echter ook kunstgrassen met PU-backing op de markt. PU is een chemisch product dat tijdens de productie al veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Daarom is het het best om deze te vermijden.

kunstgras zorgt voor microplastics. onjuist!

De oorzaak van microplastics is niet het kunstgras zelf, doch het rubbergranulaat dat enkel op kunstgrassportvelden wordt aangebracht. Maar wees gerust, er zijn inmiddels kunstgrassen voor sportvelden waarin helemaal geen rubbergranulaat wordt gestrooid!

Kunstgras is glibberig. Onjuist!

Een kunstgrasveld van hoge kwaliteit en een intelligente manier van kunstgras plaatsen, zorgen ervoor dat uw kunstgras dezelfde grip en loopgevoel aanbieden als natuurlijk gras.

Bij een val ontstaan brand- of soortgelijke verwondingen. Onjuist!

Tegenwoordig worden in kwaliteitskunstgras enkel huidvriendelijk garens van eersteklas kwaliteit gebruikt en niet met rubbergranulaat doch met kwartszand ingeveegd als vulling.

Kunstgras dicht de grond af. Onjuist!

Kunstgras is volledig water- en luchtdoorlatend en het bevordert zelfs de vorming van micro-organismen in de bodem. Een grondbodem waar u zich dus geen zorgen om hoeft te maken!

Kunstgras is schadelijk voor het milieu. Onjuist!

Kunstgras heeft een goed milieu-record, want het gaat zeer lang mee, is volledig recyclebaar en vereist geen (drink-)water, geen kunstmest met gifstoffen (kijk maar op verpakking), geen benzine, geen elektriciteit, geen pesticiden of robotmaaier met een lithiumbatterij en bespaart CO2.

Kunstgras is duurder dan graszoden. Onjuist!

We hebben alle kosten met een aantal klanten geanalyseerd en dit blijk niet zo te zijn.  

 

Door de kosten over een periode van 10 jaren naast elkaar te houden, ook die van kleinere vlaktes, wordt het pas duidelijk hoeveel graszoden in werkelijkheid kosten. Vaak moeten ook na 4-5 jaren de graszoden, ondanks intensieve verzorging, weer  worden vervangen. En dit alles voor een methode waar geen eens groeigarantie naar een volwaardig grasveld. Hieronder vindt u meer informatie over de kosten.

 

Kunstgras is uw investering dat, ten opzichte van natuurgras, tussen het 4-5 jaar gelijke kosten kent doch elk jaar daarna steeds maar meer goedkoper wordt. En daarnaast blijft uw tuin mooi groen, met weinig tot geen onderhoud. 

Kostenverschil graszoden en kunstgras
Kunstgras is duurder dan graszoden. Onjuist!
Verschil in kosten tussen graszoden en kunstgras

Als u kiest voor Fibergrass, kiest u voor kwaliteit.

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN