Kunstgras Kennis

KUNSTGRAS

Omdat genieten leuker is dan maaien

Wat u van en over kunstgras moet weten

Meteen hier eerst de vooroordelen over kunstgras rechtzetten!

MICROPLASTICS:

Microplastics: de oorzaak is niet het kunstgras zelf, doch het rubbergranulaat dat enkel op kunstgrassportvelden wordt aangebracht. Er zijn inmiddels kunstgrassen voor sportvelden waarin helemaal geen rubbergranulaat wordt gestrooid!

Kunstgras is glibberig. Onjuist!:

Een kunstgrasveld van hoge kwaliteit en een intelligente manier van leggen bieden overal precies dezelfde grip als natuurlijk gras.

Bij een val ontstaan brand- of soortgelijke verwondingen. Onjuist!:

Tegenwoordig echter, worden in kwaliteitskunstgras enkel huidvriendelijk garens van eersteklas kwaliteit voor de gras- halmen gebruikt en niet met rubbergranulaat doch met kwartszand ingeveegd als vulling.

Kunstgras dicht de grond af. Onjuist!:

Kunstgras is volledig water- en luchtdoorlatend en het bevordert zelfs de vorming van micro-organismen in de bodem.

Kunstgras is schadelijk voor het milieu. Onjuist!:

Kunstgras heeft een goed milieu-record, want het gaat zeer lang mee, is volledig recyclebaar en vereist geen (drink-)water, geen kunstmest waarin altijd gifstoffen, door mazen in de wet, in vermengd zitten (kijk maar op verpakking) , geen benzine, geen elektriciteit, geen pesticiden, geen robotmaaier met een lithiumbatterij en bespaart CO2.

Kunstgras is duurder dan graszoden. Onjuist!

We hebben alle kosten met een aantal klanten geanalyseerd en hebben de vervanging van een nieuwe graszoden, om de 4-5 jaar of na een droog seizoen, niet eens meegerekend.

Kunstgras is duurder dan graszoden. Onjuist!
Natuurgras is slechts in de aankoop/-legfase goedkoper.

Door de kosten over een periode van 10 jaren eens naast elkaar te houden, ook die van kleinere vlaktes, wordt het pas duidelijk hoeveel graszoden in werkelijkheid kosten en waarvoor er ook nog eens geen groeigarantie naar een volwaardig grasveld bestaat en vaak na 4-5 jaren de graszoden, ondanks intensieve verzorging, weer moeten worden vervangen. Kunstgras is uw investering dat ten opzichte van natuurgras, tussen het 4-5 jaar gelijke kosten kent doch elk jaar daarna teeds maar meer goedkoper wordt.

KUNSTGRASFEITEN

Kunstgras van hoge kwaliteit is gemaakt van garens (grashalmen) van polypropyleen (PP) en polyetheen (PE) of polyamide zodat het een zeer hoge UV-bestendigheid en kleurechtheid heeft en het gecertificeerd is op het ONTBREKEN van zware metalen, zink, lood, weekmakers of andere giftige stoffen in het kunstgras. (10 jaar garantie op UV-invloeden en 35 jaar plus levensduur).

Welk kunstgras is goed en welke niet

Tegenwoordig echter, worden in kwaliteitskunstgras enkel huidvriendelijk garens van eersteklas kwaliteit voor de gras-
halmen gebruikt en niet met rubbergranulaat doch met kwartszand ingeveegd als vulling.

Kunstgras dicht de grond af. Onjuist!:

De backing van kwaliteitsgras is gemaakt van latex. FiberGrass gebruikt hiervoor enkel latex; Dit is milieuvriendelijk in de productie – evenals in de toepassing. Doorslaggevend is ook het dragermateriaal waar de garens (grashalmen) worden ingebracht.In plaats van latex-backing, zijn er echter ook kunstgrassen met PU-backing op de markt. PU is een chemisch product dat tijdens de productie al veiligheidsrisico’s met zich meebrengt.

Als u kiest voor Fibergrass, kiest u voor kwaliteit.

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN